lunes, 30 de enero de 2012

Tancament de les sales d'estudi nocturn

Des de fa un temps, la JSC-Badalona, està veient amb incredulitat com el nou govern municipal retalla els drets dels joves badalonins. Com a primera mesura encarada als joves, el govern popular d'Albiol, va decidir augmentar el nombre d'efectius dels cossos policials de la ciutat encarregats de mantenir l'ordre a la zona del polígon de Can Ribó, la Rambla i fins i tot la platja.
D'aquesta manera estenen el seu govern d'ombres que retalla llibertats per la força. Cal recordar quina era la proposta, en l'àmbit de CULTURA, de “Nuevas Generaciones” [joventuts polítiques del PP] per a les últimes eleccions municipals: augmentar el nombre d'agents dels cossos de seguretat de la ciutat.
L'última notícia que ha consternat la joventut de Badalona ha estat el tancament de les sales d'estudi nocturnes en època d'exàmens. Els i les joves de la ciutat feien ús d'aquests espais, que romanien oberts per les nits durant èpoques d’exàmens tant en universitats com en escoles, per així gaudir d’un espai tranquil i en silenci on poder-s’hi concentrar. I ara, veiem amb incredulitat com les poques polítiques adreçades als joves cauen del pressupost municipal [no presentat encara].
D'aquesta manera, tots els i les joves de Badalona han vist com el PP de la ciutat ha passat de considerar minsa la política de joventut del govern anterior, a retallar-la de manera flagrant i descarada.
El pressupost per la obertura de sales d’estudi nocturn està xifrat en 7.000 euros/any.
La nostra tasca és ser crítics: El PP ha gastat 6.000 euros en enviar cartes als badalonins per desdir-se de les seves promeses electorals: llibres gratuïts. Tot i que, tots els grups polítics, abans de les eleccions, ja sabíem que aquesta promesa electoral no seria factible a causa de la delicada situació econòmica global, i particularment, la del consistori.
Per tant, ens sembla inadmissible que la incapacitat de gestió de l'actual govern l'haguem de pagar els joves. De la mateixa manera que vàrem pagar, tots els badalonins, les cartes emeses per anunciar el que tots ja sabíem, fins i tot els populars, que no hi hauria llibres gratuïts.
D'aquesta manera, exigim una millor gestió dels recursos públics, entenent que la paternitat dels errors comesos en propostes electorals NOMÉS corresponen al partit que les proposà i, per tant, n'hauria d'assumir les conseqüències i els costos, i no fer-ho pagar als ciutadans de la ciutat
Des de JSC-Badalona s'exigeix que les retallades en els pressupostos d’aquest any 2012 i dels pròxims, no passin per destruir les polítiques socials ni les juvenils. En particular, exigim i reclamem la reobertura de les sales d’estudi nocturn a la nostra ciutat. Aquesta activitat té un cost relativament mínim en el global dels pressupostos del Ajuntament, i és manifestament notori el benefici i èxit que genera entra els joves emprenedors estudiants de Badalona.
S'ha d'ajustar el pressupost municipal als moments de crisis econòmica que pateix tota Europa, però, tot i així, aquests ajustos no s'han de fer en detriment de l'educació, la sanitat, ni dels joves. Retallades que recauen majoritàriament en les classes mitges i baixes de la nostra societat, les més desvalgudes, les que menys tenen, les classes socials oblidades.
No sembla lícit que haguem de veure com els drets socials adquirits, i pels quals van lluitar els nostres avis i pares, ens siguin arrabassats a tots els nivells del nostre Estat: central, autonòmic i local.
Per aquest motiu, la JSC-Badalona seguirà lluitant per una política que promogui la igualtat i justícia social, sobretot en els àmbits de la educació i de la sanitat, pilars fonamentals de la nostra societat. Tot recordant que una societat que entrebanca als joves és una societat sense futur.

Salut, socialisme i república!

No hay comentarios: