jueves, 19 de noviembre de 2009
Posicionament de la JSC enfront el fenòmen de la prostitució.
En els darrers mesos, la prostitució ha tornat a estar en el punt de mira arrel d’unes fotografies publicades en un diari de tirada nacional, en el que es mostraven escenes de sexe explícit al carrer a la ciutat de Barcelona.
Des de fa diversos mandats, la JSC ha intentat trobar un posicionament comú a les diferents sensibilitats de la seva militància en referència a la prostitució, emmarcades en la majoria dels casos en els quatre models de tractament de la prostitució que s’han donat fins el moment: la regulació, la reglamentació, l’abolicionisme, i la prohibició.
A l’Estat Espanyol la prostitució és al•legal. No hi ha cap regulació en la matèria. Sí que ho està el proxenetisme, tipificat com a delicte en el Codi Penal.
Les dades aportades per estudis de la Guàrdia Civil, informen que la immensa majoria de les dones prostituïdes ho fan sota xarxes d’explotació sexual, essent, en la seva majoria, dones immigrades.
Però hi ha un percentatge de dones, i també d’homes, que exerceixen la prostitució lliurement, és a dir, escullen dedicar-se professionalment oferir serveis sexuals.
Davant d’aquesta realitat, la JSC proposa:
Primer: Tenint com a horitzó l’abolició de la prostitució de la nostra societat, dotar d’un marc jurídic que permeti l’exercici d’aquesta tot garantint la seguretat, la intimitat i el consentiment de les persones que decideixen exercirla.Tanmateix cercant l’autonomia de les persones que l’exerceixen i dotant de mesures de sobreprotecció a aquestes assegurant l’exercici dels drets laborals que gaudeixen la resta de treballadors.
Segon: Un reforç de les lleis i les accions governamentals contra el proxenetisme, la explotació laboral i la trata amb l’objectiu d’eradicar l’explotació sexual, tot sent conscients que són fenòmens íntimament relacionats amb la prostitució.
Tercer: Ampliar la protecció de les dones que abandonen les xarxes d’explotació sexual, així com establir mecanismes d’ajuda sociolaboral a aquelles treballadores sexuals que decideixen abandonar l’activitat. Realitzar polítiques públiques actives transversals per reduir el seu exercici sent l’educació i la pedagogia la màxima eina en aquest sentit.
Quart: Finalment recordar que cal fomentar la pedagogia al conjunt de la societat. Començant i possant especial enfasi en la comunitat educativa així aconseguirem educar i avançar en un respecte mutu entre iguals.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario